Moje ranné rituály na začiatok úspešného dňa!


Moje ranné rituály na začiatok úspešného dňa!

Odporúčam moje ranné zvyky a čo k najlepšiemu výsledku si ich prispôsobte podľa svojich potrieb. Začnite už zajtra ráno a praktizujte najmenej 21 dní za sebou, aby ste si osvojili tieto zvyky a boli súčasťou vášho života.

Ja vstávam každé ráno o 5:00 a niektoré dni o 4:30, lebo je pre mňa veľmi dôležité nastavenie tak mysle, tela a duše na nový deň. Samozrejme si čas nastavte podľa seba. Ja sa ešte riadim teraz, keď je škola aj časom, kedy musia byť deti v škole. Tak si to odrátam, koľko času potrebujem pre seba.

A je dôležité vedieť, že „JA“ som ranné vtáča.

VEDOMÁ SPRCHA

Začínam vedomou tzv. všímavou sprchou. Jednak je pre mňa sprcha istou formou očisty, prebudenia sa do nového dňa a tiež praktizujem všímavosť. Som tu a teraz a moje myšlienky neodbiehajú do môjho kalendára či do iných činností, ktoré ma v daný deň čakajú. Plne vnímam vodu na svojom tele a napájam sa na zdroj a čistím čakry a svoju auru.

RITUÁL VĎAČNOSTI

Už pri prebudení ďakujem vedome za zobudenie sa a za ďalší deň v mojom živote. Vedome a nahlas poďakujem za všetko a všetkých, čo mám v živote. Ja vyslovene menujem nahlas všetko za čo som zo srdca vďačná. Zo začiatku, keď som s týmto zvykom začínala, som si to písala do diára a potom nahlas čítala. Tak som si vďačnosť upevňovala na vedomej úrovni a hlavne emočne prežívala každú jednu vďačnosť.

AFIRMÁCIE

Čo je to afirmácia? Afirmácia (lat.) môže byť kladné tvrdenie, utvrdenie, ubezpečenie, presvedčenie, uznanie, uistenie, potvrdenie pravdivosti.

Ideálne je dobré začať slovom „JA“ a doplním podľa vlastného úsudku a uváženia. Každý deň mám rôzne afirmácie. Podľa toho čo potrebujem a chcem v sebe viac utvrdiť a presvedčiť tak myseľ o jej pravdivosti.

Niektoré moje afirmácie sú: Ja som so sebou spokojná. Ja som zdravá a úspešná žena. Ja som skvelá manželka a mama. Ja som úspešná podnikateľka. Ja mám podporujúceho manžela. Ja mám prácu, ktorá ma vnútorne napĺňa a rozvíja. Ja žijem v hojnosti a v blahobyte.

MEDITÁCIA

Ja dôležité podotknúť, že meditovať môžete kľudne v sede či v ľahu pri hudbe, či bez hudby či mať vedenú meditáciu za konkrétnym účelom alebo aj nie. Pre mňa je cieľom meditácie, utíšiť svoju myseľ, uzemniť sa a napojiť na svoj vlastný zdroj energie. Pred týždňom som ukončila vedenú 21 dňovú meditáciu cez Deepak Chopra v AJ na oblasť hojnosti. Teraz pokračujem tiež vedenou meditáciou na oblasť rozvoja a podpory svojho podnikania. Je veľmi veľa zdrojov a možností či už meditačných hudieb, či vedených a pod. Je dôležité sa pri meditácii cítiť príjemne a nerobiť nič na silu. Ja už meditujem viac ako 5 rokov a viem, že sú začiatky náročné a tiež kým si nájdete svoj štýl a čo vám vyhovuje. Tak isto je na vás akú dlhú meditáciu si vyberiete. Ideálne je začať s max 10 minút denne. Ja ráno meditujem 35 minút.

VIZUALIZÁCIA

Tento bod je súčasťou môjho rituálu vďačnosti ako aj meditácie a je veľmi dôležitý, preto ho píšem separátne. Je tak napojený na rituál vďačnosti, kedy je potrebné každú jednu vďačnosť vizualizovať a emočne precítiť. To isté platí aj v prípade meditácie. Vizualizácia podporuje myseľ v oboch prípadoch v pozitívnom slova mysle. Ako hovorí Budha: „Všetko je myseľ. Na čo myslíš, tým sa staneš.“

ČÍTANIE

Tento zvyk aplikujem primárne cez víkend. Mám rozčítané rôzne odborné knihy a podľa nálady si otvorím tú, ktorú chcem a vesmír ma vždy usmerní na tú, ktorú práve potrebujem čítať. Počas týždňa si toto kompenzujem pozitívnymi myšlienkami, ktoré mi chodia na mail či mám nastavené notifikácie cez instagram.

PÍSANIE

Toto odporúčam všetkým, kto nemá žiadne zvyky zavedené a chce začať. Písaním som začala a to tak, že každé ráno som si písala vďačnosť, afirmácie a tiež uvedomenie z meditácií. Je to vhodné na utvrdenie si a uvedomenie mnohých myšlienok. Neskôr sa všetko stane súčasťou vedomého bytia a každodenného žitia.

Na záver...

Ak si chcete zaviesť vlastné zvyky či rituály, tak odporúčam začať iba s jednou činnosťou a aplikovať každý deň po dobu najmenej 21 dní, aspoň tak tvrdia štatistiky a prieskumy. 21 dní trvá, aby sa zvyk stal súčasťou nášho bežného života a prepísal tak naše vzorce správania a konania. Ja uprednostňujem 30 dní, nakoľko sa mi to osvedčilo.

Verím, že som inšpirovala a už zajtra začnete so svojim rituálom!

Majte prekrásny začiatok nového týždňa.

.